Vogels en bijzondere dieren

Vogels en Bijzondere Dieren

De afdeling Bijzondere dieren wordt geleid door Gineke Peetsold.  Dit zijn vogels, reptielen maar ook de kleine zoogdieren, zoals konijnen egels en chinchilla’s.

Door de vele mogelijkheden in ons ziekenhuis kunnen we goede zorg bieden aan deze bijzondere dieren. Van intensieve zorg in de opname, want het opname team is ook getraind in de zorg voor de bijzondere dieren, tot diagnostiek zoals een CT scan, bloedonderzoek en echo’s. Zowel Marc als Gineke hebben ruime ervaring in de anesthesie en chirurgie bij deze bijzondere dieren.

Voordat Gineke bij ons ziekenhuis kwam werken heeft Gineke een internship van twee jaar bij de Vakgroep Bijzondere Dieren aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht afgerond. Marc Maas heeft jarenlange praktijkervaring in het behandelen van (roof)vogels en met name reptielen. Het team wordt aangevuld door Yvette, een paraveterinaire die speciale interesse heeft in Bijzondere Dieren en zelf trotse eigenaar is van vele soorten. 

Niet alleen voor doorverwijzingen maar ook voor vragen van practici zijn zij beschikbaar. Indien u een patiënt naar de vakgroep door wilt verwijzen is het handig de eigenaar er alvast op te attenderen dat het handig is om verse, niet ingedroogde faeces van hun dier mee te brengen.

Team Vogels en bijzondere dieren

Read more about Gineke Peetsold
Gineke Peetsold - Dierenarts Vogels en Bijzondere dieren

Gineke Peetsold

Dierenarts Vogels en Bijzondere dieren
Lees info
Terug naar Disciplines

Contactinformatie praktijk

Hart van Brabant

Terug
 • Ma
  24 uur per dag
 • Di
  24 uur per dag
 • Wo
  24 uur per dag
 • Do
  24 uur per dag
 • Vrij
  24 uur per dag
 • Za
  24 uur per dag
 • Zo
  24 uur per dag

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

0416 - 745 414
Terug

Vind ons hier:

Eerste Zeine 112 5144 AM Waalwijk Wij zijn vanaf 08:30u open voor consulten en kunt u ons telefonisch bereiken.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

0416 - 745 414