MRI scan voor dieren

High field 1,5 Tesla MRI

MRI-scan voor dieren

Het Evidensia Dierenziekenhuis Hart van Brabant beschikt over een high field 1.5 Tesla MRI. Dit stelt ons in staat om MRI beelden te maken van een hoge kwaliteit.

Wat is een MRI onderzoek?

Magnetische resonantie Imaging (MRI) is een methode om beelden te maken van het lichaam in elk gewenste richting. Bij het onderzoek wordt geen gebruik gemaakt van röntgenstraling maar van een zeer sterk magneetveld en radiogolven. Het dier mag gedurende het onderzoek niet bewegen en wordt daarom kunstmatig in slaap gehouden. Het onderzoek is pijnloos en kan in vele gevallen meer informatie opleveren dan röntgenfoto’s of een CT scan. Een MRI-scan wordt vooral ingezet bij onderzoek naar afwijkingen in de zachte weefsels. Voorbeelden hiervan zijn onderzoek van het ruggenmerg en de hersenen. Een MRI onderzoek duurt gemiddeld 45-60 minuten.

Hoe kunt u een afspraak maken?

Uw eigen dierenarts zal u naar ons doorverwijzen. U kunt telefonisch met ons contact opnemen om de afspraak te maken. Vaak komt u met uw dier eerst op consult bij onze neuroloog voor verder onderzoek. Hij zal uw dier eerst onderzoeken. Indien een MRI-scan noodzakelijk is, zal u doorverwezen worden naar de MRI medewerkers voor het onderzoek.

Beoordeling MRI-beelden

De radioloog beoordeelt de beelden en brengt verslag uit aan uw behandelend dierenarts/specialist. Uw behandelend arts bespreekt de uitslag met u.

Wilt u meer informatie? Wij staan u graag telefonisch te woord via 0416 - 745 414.

Terug naar MRI

Contactinformatie praktijk

Hart van Brabant

Terug
 • Ma
  24 uur per dag
 • Di
  24 uur per dag
 • Wo
  24 uur per dag
 • Do
  24 uur per dag
 • Vrij
  24 uur per dag
 • Za
  24 uur per dag
 • Zo
  24 uur per dag

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

0416 - 745 414
Terug

Vind ons hier:

Eerste Zeine 112 5144 AM Waalwijk Wij zijn vanaf 08:30u open voor consulten en kunt u ons telefonisch bereiken.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

0416 - 745 414