Kattengeneeskunde

Onze afdeling kattengeneeskunde wordt geleid door dierenarts Pam Hooijmaaijer. Ondanks dat feline geneeskunde geen officieel erkend specialisme is heeft zij verschillende hoogwaardige nascholingen gevolgd die haar uitgebreide expertise geven op dit deelgebied, en dan in het bijzonder de interne geneeskunde. Zonder uitputtend te zijn omvatten deze nascholingen:

Feline Internal Medicine, Sydney University
Feline Emergencies, Sydney University
Feline Medicine Distance Coaching, Continuing Education, Platinum CPD
Feline Internal Medicine, European School of Advanced Veterinary Studies

Kattengeneeskunde en kattengedrag zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Kleine veranderingen in gedrag kunnen grote veranderingen in de gezondheid van het dier betekenen. Om uiteindelijk tot een juiste diagnose te komen kunnen we, samen met het multidisciplinaire team van Hart van Brabant, gebruik maken van alle diagnostische mogelijkheden die het ziekenhuis biedt. Zoals uitgebreide laboratorium onderzoeken en medische beeldvorming incl echo, röntgen, CT en MRI.

U kunt met uw kat bij Pam terecht op verwijzing van uw dierenarts, als uw kat ziek is of ander gedrag dan anders vertoont, zoals in huis plassen, meer slapen of als u merkt dat er iets anders is, maar niet precies kan omschrijven wat.

Waarom een apart kattenspreekuur?

Omdat katten geen kleine honden zijn. Hun gedrag, maar ook (ouderdoms-) ziekten zijn verschillend. Soms lijken ziekten hetzelfde, maar is de oorzaak verschillend en zal de behandeling anders zijn.

Omdat het natuurlijke gedrag van de kat maakt dat zij pijn en ongemak niet snel zullen tonen. Helaas zijn ze hiermee zelf hun grootste vijand. Ze maken het voor mensen bijna onmogelijk ziekten in een vroeg stadium te herkennen. Vooral de eigenwijze oudjes, die ook nog eens meerdere ongemakken tegelijk kunnen hebben.

Omdat kattengeneeskunde hand in hand gaat met het -gedrag zullen beide onderdeel zijn van de diagnostiek en behandeling.

Wat kunnen u en uw kat tijdens een consult verwachten?

Tijd. Voor u om te vertellen wat uw zorg is over uw kat. Voor uw kat de tijd om bij te komen van de reis en op het gemak de consultatieruimte te verkennen.

Ontspanning. Door uw kat tijd te geven zal zij het gevoel krijgen controle over de omgeving te hebben, angstige gevoelens maken dan ruimte voor kalmte.

Samenwerking. Samen maken wij een plan waar de kwaliteit van leven voor uw kat centraal staat en er rekening gehouden wordt met uw persoonlijke wensen.

Is uw kat erg angstig* tijdens de reis en/of het consult? Neemt u dan alstublieft contact met ons op. We zullen de verschillende mogelijkheden om de angst te verminderen samen bespreken.

(*)Meeste katten maken zich klein en hebben grote pupillen als ze bang zijn, urineren/ontlasten in de reismand, angst-agressie en hard miauwen komt ook voor.

Terug naar Disciplines
Bekijk het rooster

Contactinformatie praktijk

Hart van Brabant

Terug
 • Ma
  24 uur per dag
 • Di
  24 uur per dag
 • Wo
  24 uur per dag
 • Do
  24 uur per dag
 • Vrij
  24 uur per dag
 • Za
  24 uur per dag
 • Zo
  24 uur per dag

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

0416 - 745 414
Terug

Vind ons hier:

Eerste Zeine 112 5144 AM Waalwijk Wij zijn vanaf 08:30u open voor consulten en kunt u ons telefonisch bereiken.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

0416 - 745 414