Anesthesiologie

Op de afdeling anesthesiologie verzorgt een team van dierenartsen en paraveterinairen de sedatie (een ‘roesje’) en anesthesie (narcose) bij uw dier. Dit is nodig bij het uitvoeren van een operatie of bij het maken van bijvoorbeeld een CT- scan of een scopie. Met behulp van een anesthesieplan, op maat gemaakt voor uw dier, zorgen we ervoor dat uw dier veilig onder narcose kan en geen pijn ervaart. We hechten veel waarde aan kwaliteit en veiligheid.

Het anesthesieteam werkt in onze dierenziekenhuizen met de meest moderne en veilige narcoseapparatuur en -middelen. De teams in de dierenziekenhuizen worden dagelijks bijgestaan door onze Europees specialist (diplomate EVBS) en onze IVC Evidensia specialist. Daarnaast besteden beide specialisten veel tijd aan het 'in huis’ onderwijzen van onze dierenartsen en paraveterinairen om zo het niveau van de anesthesiologie in de volle breedte op een hoog peil te houden.

anesthesiologie dierenziekenhuis

Anesthesie behandelingen

Uw dier kan op onze anesthesie afdeling terecht ter voorbereiding op een operatie of andere behandeling. We behandelen huisdieren van alle leeftijden, variërend van zeer jong tot erg oud. Ook dieren met een verhoogd risico op complicaties, bijvoorbeeld dieren met een probleem aan het hart of de nieren, kunnen bij ons terecht. Ons motto is dat er geen enkel dier is wat niet onder narcose kan.

Na een gericht onderzoek (lichamelijk, bloed, soms een echo etc.) onderzoek stellen we een op maat gemaakt narcoseplan samen. Dit plan wordt gemaakt aan de hand van de leeftijd, het gewicht, het ras, de gezondheidstoestand van uw dier en de reden waarom uw dier onder narcose moet. Tijdens de narcose bewaken we de gezondheid van uw dier aanhoudend en kunnen we snel en accuraat bijsturen. We zorgen voor de beste pijnstilling voor uw huisdier.  

Typen anesthesie

In onze dierenziekenhuizen beheersen we alle vormen van moderne anesthesie, variërend van een simpele sedatie waarbij uw dier alleen iets kalmerend ’s krijgt, tot en met algehele narcose uitgebreid met bijvoorbeeld een ruggenprik of andere zenuwblokkade voor optimale pijnstilling.


Het aanbod van onderzoeken, faciliteiten en/of behandelingen verschilt per dierenziekenhuis. Neem voor vragen contact met ons op. 
 

Terug naar Disciplines

Dierenziekenhuizen met deze discipline

Een moment geduld